Eigen kweek, aardbeien #4

donderdag, juni 18, 2015

Daar ben ik dan weer met mijn aardbeien! In eerdere artikelen kon je volgen hoe het ging met mijn zaadjes die ik kocht in de Hema eerder dit jaar (Artikel 1, artikel 2 & artikel 3). Lees je even mee?


Zo zagen ze er uit bij de laatste update, een geweldig groen kopje van vrolijke aardbeiblaadjes. Echt trots was ik er toen op. Helaas zien ze er nu wat minder uit...


Sinds een drietal weken zijn ze verplant geweest naar een grotere bloembak, waar ze meer ruimte hadden om te kunnen groeien. Maar bij nader inzien 'amuseren' ze er zich toch niet zo, althans in hoeverre een plant zich kan amuseren, haha. Ik vind het spijtig want ik had zo gehoopt op een lekkere aardbei, al was het maar eentje! 


Die bruine blaadjes vind ik zo stom. Ik moet wel zeggen dat ze daar goed in de zon staan, maar mijn vriend heeft verstand van bloemen en planten en zei dat dit de beste plek was om ze te zetten. We geven ze voldoende water ook dus daar ligt het zeker niet aan.

Anderzijds zei mijn vriend gisteren dat ze het misschien toch zullen overleven, dus fingers crossed en hopend op een vers kopje groene blaadjes!Ik houd jullie in elk geval op de hoogte hoe ze het doen. Dus mogen jullie je binnen enkele weken een vervolgartikel verwachten rond mijn aardbeienplantjes!

Q: Denk jij dat mijn aardbeienplantjes zullen overleven of niet? Of heb je nog enkele tips voor mij?

You Might Also Like

8 reacties

 1. ah wat jammer! Hopelijk overleven ze het nog! Soms hebben plantjes even de tijd nodig na het verpotten om te wennen, maar die bruine blaadjes zien er toch niet zo goed uit..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Ik vind het echt heel jammer want ik heb er zo goed voor gezorgd :-(

   Verwijderen
 2. Oh jammer.. Aardbeien plantjes zijn sowieso moeilijk volgens mij! Ik heb er een paar van de Appie, maar dat gaat ook nog niet zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat erg! Ik heb die ook gekocht en ze staan in de serre dus warm genoeg maar het blijft alleen blad, komt maar niks aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb die kweekset ook heb hem gisteren verpot. Hoop dat het goed komt. Heb je tips? Liefs kim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondertussen moet ik zeggen dat ze meer blaadjes krijgen en toch wel dikker staan, dus het komt goed! Veel tips heb ik niet, gewoon voldoende water geven en in het zonlicht zetten. Hoewel ik denk dat het niet kwaad kan om ze wat mest/vetstof te geven :-)

   Verwijderen