Het leven in het ziekenhuis #1

donderdag, april 23, 2015

Het leven in het ziekenhuis, een heel algemene titel maar met véél inhoud. Zoals jullie het misschien weten, of gelezen hebben op de about pagina, ben ik verpleegkundige en ben tewerkgesteld op een acute interne afdeling. Ik wil jullie graag wat meer vertellen over wat de job van een verpleegkundige inhoud, leuke anekdotes van de patiënten en noem maar op! Wegens privéredenen voor mezelf en het ziekenhuis post ik geen eigen genomen foto's.


Zoals ik net zei, werk ik op een acute interne afdeling, namelijk een afdeling met alleen maar ouderen ouder dan 75 jaar. Hét vooroordeel van het werken op een ouderenafdeling, hetzij in verpleeghuis hetzij in het ziekenhuis, is dat je alleen maar de 'was & plas' moet doen. Ergens kan ik dat niet ontkennen, je moet de patiënten naar het toilet helpen, reinigen, wassen, aan- en uitkleden, etc. Maar eigenlijk is dat slechts een klein deeltje van het takenpakket. Je moet kennisgericht te werk gaan zodat je acute dingen snel opmerkt, met medicatie aan de slag gaan, infusen aanprikken en klaarmaken, gericht kunnen praten met je patiënt en de familie en met je collega's kunnen samenwerken. Natuurlijk zijn er nog véél meer dingen, maar ik denk niet dat jullie zitten te wachten op alles wat ik moet doen, zou maar een saaie opsomming worden haha!


Het fijne aan deze job is dat je zoveel dankbaarheid krijgt van je patiënten. Helaas ook veel chocolade wat niet zo goed is voor de lijn, maar dat betekend natuurlijk dat ze tevreden zijn over ons werk. Je helpt de mensen door een moeilijke en zware periode van hun leven, vaak hebben we te maken met overlijdens en ander slecht nieuws, wat soms moeilijk te verwerken is, ook voor ons. 

Maar anderzijds maken we ook veel leuke en grappige situaties mee. Patiënten die hun bed aan het afbreken zijn, hun incontinentiemateriaal in kleine stukjes scheuren en op de grond gooien (ja dan moet je daar maar eens aan beginnen om op te ruimen). Verwarde patiënten die random kinderliedjes zingen voor de gehele gang, sommigen die proberen weg te lopen (maar we gelukkig wel terugvinden), met hun eten rondsmeren en ik kan zo blijven doorgaan!


Zelf hou ik enorm van mijn job! Ik vind het zo fijn om voor anderen te zorgen en verzorgen, mijn hoofd te breken over bepaalde zaken en samen te werken met mijn collega's. Helaas zijn de werkuren en shiften vaak heel zwaar waardoor ik soms te moe ben om nog veel te gaan uitvoeren als ik gedaan heb met werken, maar dat nemen we er gewoon bij.

Dit was een eerste korte inhoud over het leven van een verpleegkundige, vinden jullie het leuk als ik over mijn job schrijf? Als jullie dit leuk vinden, zou ik het overwegen om regelmatig anekdotes van patiënten en dergelijke te gaan posten. Laat dit alsjeblieft weten in de comments! Ook als jullie andere dingen willen weten of zo, laat maar gerust weten!

Liefs Lore!

You Might Also Like

3 reacties

  1. Ik vind het erg leuk om te lezen!
    Vorig jaar lag ik zelf in het ziekenhuis. In de kamer naast me lag een ouder iemand en volgens mij was hij dement. Ik hoor tot een paar keer toe: 'Meneer u moet blijven liggen, u heeft een longontsteking.'
    'Heeft u nu alweer het infuus eruit getrokken?'
    Toen ik er lag was het wel grappig om aan te horen maar eigenlijk is het wel erg sneu..

    BeantwoordenVerwijderen