Cinderella anno 2015

zaterdag, maart 28, 2015

Eén van Disney bekendste sprookjes is terug uitgebracht op het witte doek. Maar dit keer een gespeelde versie en dus geen animatie tekenfilm. Juist ja, ik heb het over Cinderella!

Dat Cinderella een beroemd kindersprookje is, is zeker. Er zijn al heel wat varianten gemaakt op het originele sprookje, maar de bekendste is die van Walt Disney.

Zelf ben ik niet zo verzot op het sprookje, dacht ik. Want eigenlijk had ik het nog nooit gezien. Nadat ik de originele eerste film zag was ik gelijk verkocht! Toen ik hoorde dat er een verfilmde versie ging uitkomen, kon ik al niet meer wachten om die te zien. Wat ik ook leuk vind, is dat er een kortfilm van Frozen getoond word voor de film, namelijk Frozen Fever!


De kortfilm is echt heel leuk, en kort! Origineel zelfs. Vond het een schot in de roos, ben een echte Frozen fan. Het verhaal gaat dat Elsa een feest wil geven voor Anna, met als gevolg dat niet alles loopt zoals ze wilt. Meer ga ik er nog niet van verklappen want anders is het niet meer spannend hé ;-)


Dan terug over naar Cinderella, ik kan alleen maar zeggen dat de film gewoon weg prachtig is! Het verhaal zit erg goed in elkaar, loopt min of meer gelijk met de originele versie van Walt Disney.

"Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella’s vader opnieuw. Maar wanneer Ella’s vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe stiefmoeder en haar dochters Anastasia en Drisella. Ella wordt uiteindelijk hun dienstmeisje en wordt hatelijk 'Assepoester’ genoemd. Op een dag ontmoet Ella in het bos de charmante Kit waarvan ze niet weet dat hij eigenlijk een prins is. Ze denkt dat ze eindelijk een zielsverwant heeft ontmoet. Wanneer het paleis alle jonge vrouwen uitnodigt voor een bal, hoopt Ella daar Kit weer tegen te komen. Helaas verbiedt haar stiefmoeder haar naar het bal te gaan. Gelukkig komt een vriendelijke bedelaarster gewapend met een pompoen en een aantal muizen naar voren, en zal Assepoesters leven voorgoed veranderen."


Als je een fan bent van sprookjes, zal deze film je zeker bekoren en daarom wil ik hem ook echt gaan aanraden. Sommige momenten zijn echt triest, andere heel vrolijk. Ja, ik zal hem zeker aan mijn dvd collectie toevoegen!


Hebben jullie deze film al gezien? Of zal je hem nog bekijken?

You Might Also Like

4 reacties

 1. Oke, nu wil ik hem helemaal zien!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dat is hij zeker! Echt de moeite waard om hem te gaan bekijken!

   Verwijderen
 3. Cinderella ga ik zaterdag zien samen met mam! Zin in! En ik ben ook benieuwd naar de kortfilm van Frozen!

  BeantwoordenVerwijderen