Valentijn, romantisch of toch te commercieel?

dinsdag, februari 10, 2015

Het is bijna weer zover, 14 februari nadert met rasse schreden wat betekend dat het alweer bijna Valentijn is. Maar wat vinden we er eigenlijk van? Lees je even mee?

De dag dat geliefden aan elkaar laten weten dat ze van elkaar houden. Dit met een leuk cadeautje of een gezellig etentje. Winkels die volstaan met gedrochten roze en rode spulletjes en hartjes, uitstalramen van warenhuizen vol met chocolade en hartjessnoep, beren overal te zien.

Het perfecte beeld van Valentijn, je geliefde die thuis komt met een cadeautje of een boeket bloemen. Een gezellig diner bij kaarslicht, huwelijksaanzoeken en zelfs huwelijken, het kan allemaal op 14 februari. Romantisch is het zeker, maar iets te geforceerd misschien ook..Maar aan de andere kant word het toch iets té commercieel gemaakt, met de nadruk op . De winkeliers profiteren van het feit dat iedereen wel iets wil kopen voor zijn of haar geliefde. Mits wat reclame en mooie uitstalramen kunnen ze kopers lokken naar de winkel. Hierdoor komt het voor mij toch te overdreven en geforceerd over.. Daarboven zijn die kleine cadeautjes best duur. Ik bedoel, je hoeft toch niet alleen op Valentijn te tonen aan je man of vrouw dat je van hen houdt? Ik en mijn vriend hebben het nog nooit gevierd, we zijn beide van dezelfde mening, gelukkig! Veel liever krijg ik tijdens het jaar een leuk boeketje bloemen dan op die dag.


Maar het kan ook leuk zijn natuurlijk! En ik heb er niks op tegen dat mensen het vieren maar zelf vieren wij het niet! :-)

Vieren jullie Valentijnsdag?

You Might Also Like

6 reacties

 1. Ik vier officieel geen valentijnsdag, want ik heb geen valentijn. Ik ga wel met mezelf voor de tv hangen en aan de chocoladefondue zitten. Romantisch genoeg vind ik dat voor dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee mijn vriend en ik vieren het ook niet echt. Wel gaan we lekker samen koken en eten en daarna gewoon met een filmpje op de bank! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig! Geniet ervan! :-)
   Ik moet trouwens toch werken op valentijn..

   Verwijderen
 3. Wij vieren het ook niet in het bijzonder, maar het is wel weer een soort trigger om samen iets leuks te doen waar we normaal de standaard dingetjes zouden doen zeg maar. Net zo iets als dat je weer een jaar/half jaar whatever langer samen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vier het niet wegens gebrek aan vriend. Stiekem vind ik valentijn wel leuk, maar ik denk dat wij er te nuchtere nederlands voor zijn :')

  BeantwoordenVerwijderen