Patiënt in eigen ziekenhuis

donderdag, mei 21, 2015

Een paar maanden geleden had ik een artikel geschreven over mezelf en mijn leven met een chronische ziekte. Graag wil ik even laten weten hoe ver ik nu sta en hoe het eigenlijk met me gaat :-)!

Een jaar geleden ben ik gediagnosticeerd met een chronische darmziekte, ik moet zeggen dat ik er een bewogen jaar op heb zitten met vooral veel doktersbezoeken en helaas ook de bijhorende rekeningen. Van medicatie dan nog maar te zwijgen, elke dag neem ik 3 pilletjes in. Maar daar is nu (eindelijk) verandering ingekomen.

Maanden voel ik me eerlijk gezegd erg moe, vaak misselijk, niet kunnen normale porties eten of gewoon niks, zwak zijn en nog een hele hoop erbij (verklaart vaak waarom ik niet elke dag post op mijn blog). Een week of twee terug moest ik naar het ziekenhuis voor enkele onderzoeken om te kijken hoe ver de ziekte nu eigenlijk gevorderd is. Bij aankomst kreeg ik mijn kamer toegewezen en voor ik het wist lag ik al op de onderzoekstafel! Nog snel een infuus geplaatst en ik was er klaar voor. 

Gelukkig kreeg ik best wel goed nieuws dat de ziekte in remissie is en ik mag overschakelen op zwaardere medicatie om nog beter te kunnen behandelen zeg maar. Ik moet mezelf nu om de twee weken een spuitje geven in de buik, deze zijn best wel pijnlijk vind ik. Maar als het helpt kan ik dat wel verdragen :-)!

Facebook
Ik kan nu eindelijk wel zeggen dat er (hopelijk) betere tijden aankomen en we gaan er dan ook met volle teugen van gaan genieten! 

Wil je dat ik regelmatig eens een update schrijf? Laat het zeker weten in de comments!


You Might Also Like

2 reacties

  1. Als medicatie werkt vind ik het ook geen probleem om iets te doen wat vervelend is! Ik duim voor je!

    BeantwoordenVerwijderen